Експерт CIT назвав дві умови для деокупації півдня України (ВІДЕО)

Наступ стримати буде важко

Фото ілюстративне

Контрнаступ Збройних сил України буде дуже непросто стримати за двох умов: якщо Україна підготує або застосує наявні резерви та якщо вдасться знищити один чи два з трьох мостів у Херсонській області. Про це аналітик «Conflict Intelligence Team» Кирило Михайлов сказав в інтерв’ю «Радіо НВ».

Зараз тимчасово окупований південь України на правобережжі, ймовірно, контролюють близько 15 тисяч російських військовослужбовців.

«Там, наразі, знаходяться 49-та армія, 20-та мотострілецька дивізія, деякі підрозділи 11-ї десантно-штурмової бригади (РФ — ред.). Також вони посилені мобілізованими з територій так званих «ЛНР» і «ДНР». Ці частини займають ну дуже великий фронт і якусь оборону вони можуть тримати тільки проти невеликих українських підрозділів, які наразі, як ми розуміємо, там здійснюють наступ», — пояснив Михайлов.

«Якщо Україна підготує або застосує вже наявні резерви і піде в якийсь потужний наступ, його буде дуже непросто тримати. Особливо, якщо вдасться знищити один чи два з трьох мостів», — зауважив аналітик.

Нагадаємо, раніше Жданов назвав два шляхи звільнення Херсону.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена