Експерт назвав регіони, у яких будуть найбільші проблеми з енергетикою взимку

У прифронтових міст

Проблеми з енергоресурсами будуть у мешканців прифронтових міст та на Одещині, які можуть стикнутися з браком електро- та газопостачання. Про це експерт Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев розповів УНІАН.

«Якщо ми говоримо про забезпечення генерацією, яка працює на газі та вугіллі, то найбільші проблеми будуть в Запорізькій, Херсонській, в меншій долі Миколаївській, частково Дніпропетровській, Харківській, Донецькій областях та у тій частинці Луганщині, яка лишилась під контролем України», - сказав він.

Якщо непроста зима у прифронтових містах є досить очевидним викликом, то більш несподівані проблеми взимку Рябцев прогнозує на Одещині.

Ще до повномасштабної війни регіон був проблемний для енергетиків: вихід з ладу обладнання, аварії та відключення тут траплялись частіше, ніж будь яких інших містах. Крім того, регіон дуже обмежений альтернативними лініями електропостачання і залежить від мережі, яка йде через окуповане росіянами молдавське Придністровья. 

«На Одещині багато що залежить від стабільного функціонування повітряної лінії електропередач, яка йде через Придністров’я. Якщо з нею щось відбуватиметься, то Одещині буде непереливки», - сказав експерт.

Читайте також: в опалювальний сезон РФ зосередиться на атаках дронами

Рябцев уточнив, що не варто забувати і про погодні умови, коли через шквальний вітер чи дощ, без електропостачання залишається частина якоїсь області. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт