Експерт назвав шість чинників, що впливають на перебіг подій на фронті

І розповів, чи вистачить ресурсів

ФОТО: ілюстративне

Військові експерти наводять шість факторів, що впливають на перебіг подій на фронті на початку 2023 року: погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

В ефірі каналу «Рада» у рамках телемарафону керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів про підготовку контрнаступу ЗСУ.

 «Підготовка до контрнаступальних дій триває, тому що мету – деокупацію української території ніхто не відміняв. Зараз ми на етапі, який передує наступальному чи контрнаступальному, – це накопичення ресурсів за допомогою наших партнерів, звичайно. На сьогодні, у великій мірі, швидкість та можливість проведення цього наступального періоду залежить від швидкості ухвалення рішень та передавання нам зброї», – заявив Мусієнко.

Він припустив, що M2 «Бредлі» (основна бойова машина піхоти, що перебуває на озброєнні механізованих військ армії США - ред.) військова допомога Україні не обмежеться.

«Буде більше бронетехніки, вочевидь, танків. Думаю, що після 20 січня, після наступного засідання в форматі »Рамштайн« про це почуємо. Розуміємо, що перейшовши цю лінію із наданням БМП »Бредлі« із подальшою підтримкою артилерією, означає, що Захід підтримує нас у плані контрнаступу», – додав Мусієнко.

Раніше повідомлялося, у ГУР повідомили, на яку область весною хочуть наступати росіяни.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк