Експерт повідомив, коли буде зрозуміло, чи відбудеться наступ військ із білорусі

Назвав навіть орієнтовну дату

Фото ілюстративне

У білорусі, наразі, не вистачає сил для наступу і кількість мобілізованих не змінюється, проте це поки що. Про це зазначає військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі «Єдиний марафон» у слоті «ТСН».

Він зазначив, що найближчими днями менше ймовірно, що білоруські війська вторгнуться до України.

За словами Олександра Мусієнка для наступу білорусів не достатньо, їхня кількість досі незмінна — 5 тисяч людей, та може статись так, що їх посилять російські сили. Це одразу буде помітно, адже українці вже спостерігали за таким подіями ще до російського вторгнення.

Але білорусь продовжує приводити різні маневри, а отже тримає в напрузі. До того ж перевірка мобілізаційних резервів там триватиме до 15 липня. «Зараз, за різними оцінками, присутні близько 5 тисяч військових, їхня кількість істотно не збільшилась. Зараз побачимо впродовж наступних тижнів, до 15 липня чи буде зростати ця кількість, внаслідок мобілізаційних підготовки резервів. Від цього буде залежати багато в чому, як ситуація буде розвиватись надалі», — зазначив Мусієнко.

Водночас, він додає, що якщо білоруська влада піде на такий безглуздий крок, то це лише пришвидшить падіння білоруського і путінського режиму. Експерт переконує, що невиправданий крок із військової точки зору може просто розвернути білоруське військо і вони рушать на Мінськ. Це є стримуванням для Лукашенка, який думає не так про Путіна, а про своє майбутнє.

Додамо, що за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 30 червня, ситуація виглядає наступним чином: «На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують перебувати у прикордонних районах Брестської та Гомельської областей. За наявною інформацією, військовими комісаріатами зазначених областей вивчаються можливості проведення прихованої мобілізації населення», — повідомили в Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що республіка білорусь запланувала проведення військових зборів з військовозобов’язаними поблизу кордонів України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також