Експерт пояснив, чому рф використала сьогодні «Кинжали» проти України

Істерика ворога

Фото ілюстративне

Росія сьогодні здійснила ще один масований ракетний удар по Україні. Однак на цей раз суттєво змінила тактуку. Зміна тактики масованих ракетних обстрілів України з використанням ракет «Кинжал» пов'язано з намаганням ворога гарантовано уразити саме важливі інфраструктурні чи інші цінні об'єкти. Таку думку висловив військовий оглядач, блогер, координатор групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко, пише Телеграф

Так, 9 березня російські окупанти здійснили чергову масовану атаку по українським містам та об’єктам енергетичної інфраструктури, в ході якої задіяли рекордну кількість гіперзвукових авіаційних ракет «Кинджал» – цілих 6 штук по одному місту.

У запасах росіян їх не так багато.

«Насправді »Кинжал« — це унікальна гіперзвукова ракета, яку російська федерація на сьогодні фактично не може виробляти. Я розумію, що ми взагалі не дізнаємось, куди саме вони ними влучили. Але їх використання — це застосування по об'єктам, які саме в планах російського окупаційного командування є важливими та мають якесь стратегічне значення. Отже, якщо вони використовують »Кинжали«, то це не для якогось там терористичного акту, щоб, наприклад, знищити багатоповерхівку, або якийсь сарай. А саме удари по досить важливим об'єктам енергетичної інфраструктури або іншого порядку», — каже експерт.

За словами Коваленка, якщо говорити про 6 випущених «Кинжалів», то мова фактично може йти про шість уражених цілей ракетами, «які не може перехоплювати наша ППО і які мають досить потужну бойову частину, щоб нанести серйозні ураження та руйнування».

«Саме виходячи з цього, робимо висновок: росіяни пішли на досить такий радикальний крок, тому що взагалі то за весь 2022 рік було використано майже таку ж кількість — шість-сім ракет Х-47М2 »Кинжал«. Отже, у них був якийсь такий істеричний припадок», — зазначає Олександр Коваленко.

Відповідаючи на питання, чому рф продовжує обстрілювати енергетичні об'єкти України, адже з огляду на весну ризики масштабних блекаутів знижуються, військовий оглядач відповів: «Тому що вони дебіли».

«Загалом вони не змінили своєї тактики по нанесенню ударів по критичній інфраструктурі, — продовжує блогер, — тому що у росіян, виявляється, взагалі погано з розумінням ситуації. Ми очікували, що вони почнуть наносити удари по залізничній інфраструктурі, а також по об'єктам водозабезпечення, а зараз ми бачимо, що продовжують наносити обстріли по енергоінфраструктурі. Хоча вже за ці місяці вони повинні були зрозуміти, що ми адаптувалися до цих ударів. Навіть сьогодні. Хіба у нас є якийсь блекаут через ці удари?! Та ні! Можливо якісь масштабне падіння інтернету? Ні. Тобто, можемо казати, що їхня тактика з одного боку свідчить: росіяни дійсно досить серйозно відстають в плануванні та зборі аналітичної інформації. Але з іншого боку — це якось все настільки примітивно та банально, що також насторожує. Невже таке можливо?!».

Читайте також: ворог вперше застосував таку кількість гіперзвукових ракет: Повітряні сили зробили висновки нічної атаки

Додамо, що кінцева кількість загиблих на Львівщині внаслідок атаки — п’ятеро осіб. А на Київщині росіяни застосували всі типи свого повітряного озброєння.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена