Експерт пояснив причину постійних повітряних тривог в Україні

Піднімаються Міг-31К

Росія могла перемістити на території білорусі свої «Кинджали». Там зафіксували літаки МіГ-31К, які є носіями цих ракет. Про це «24 каналу» сказав військовий експерт Юрій Федоров.

«Щоразу коли літак Міг-31К, оснащений «Кинджалами», злітає у повітря, ППО України та командування ППО не знає, чи це свого роду демонстраційний політ, аби показувати, що ось такий літак вилетів і ракети у нього є, чи це справді політ, який має завершитися запуском ракет за цілями в Україні», – сказав військовий експерт.

Відтак, необхідно оголосити повітряну тривогу, щоб врятувати життя людей. У такому випадку вона охоплює майже усі області України, тому що «Кинджали» літають на досить велику відстань — до 2000 кілометрів.

«Це, звісно, нервує людей, адже нікому не хочеться спускатися в бомбосховище і сидіти там незрозуміло скільки», — додає Федоров.

Коли літак злітає, по ньому починає працювати ППО України, причому на так званих бойових частотах — тих, які використовуються в бойовій обстановці. А їх потрібно тримати у великому секреті.

«Якщо виникає повітряна атака, ворожа сторона часто використовує постановку радіоперешкод, щоб забити, вивести з ладу, паралізувати станцію радіолокації, а для цього потрібно точно знати, на яких частотах вони працюють. Або можуть відкрити вогонь за цими станціями ракетами, які наводяться за випромінюванням РЛС», — сказав військовий експерт.

В України вони є — це американські ракети «Harm». Такого роду зброя є й у росії.

«Тому при зльоті літаків, навіть якщо вони не залітають у повітряний простір України, російська військова розвідка може зафіксувати частоти, на яких працюють РЛС України, і потім у разі потреби виставляти по них досить потужні перешкоди», — сказав експерт Юрій Федоров.

Також, що не можна робити під час обстрілів та бомбардувань.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт