Експерт пояснив, як росія вдарила по Києву

Дальність польоту ракет півтори-дві з половиною тисячі кілометрів

Ракети, якими росія завдала ударів по Києву та іншим містам України 10 жовтня, мають дальність півтори-дві з половиною тисячі кілометрів. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

«Ці ракети, які летять, мають дальність півтори-дві з половиною тисячі кілометрів дальності. Тому вони з Каспійського моря повністю покривають територію України. І не важливо, чи прилітають вони з Каспію, Чорного моря, калібри півтори тисячі дальності і з Чорного моря повністю покривають територію України», — зазначив Жданов.

З білорусі можуть прилітати ракети типу «Іскандер», С-300, а це 500 км відповідно.

Жданов нагадав, що Україна не має протиракетної оборони.

«Ми не маємо протиракетної оборони. Наше ППО, дай йому боже здоров’я, бореться з ракетами, не маючи для цього основного призначення. Американці не дають нам ракет для систем типу «HIMARS» з дальністю пуску 300 км», — сказав Жданов.

Однак, за його словами, вихід знайдено.

«Це безпілотники. Росія сама відкрила скриньку Пандори. Вони самі довели, що безпілотники можуть літати дуже далеко», — сказав Жданов.

Нагадаємо, вчора на Львівщину влучили вісім ракет. Тому, впродовж дня понад 1000 населених пунктів області залишалися без світла.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт