Експерт розповів, чи чекати українцям нового курсу валют: прогноз

Скільки коштуватиме валюта наступного тижня

ФОТО: ілюстративне

Наступного тижня з 17 по 23 липня в Україні на готівковому валютному ринку збережеться відносний спокій. Курсові межі перебуватимуться в своїх нових «кордонах», максимально наближених до офіційного курсу – курс долара варіюватиметься в межах 36,7-37,7 грн/$. Такий прогноз озвучив OBOZREVATEL начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий.

Він зауважив, що водночас поточні коливання, як і тиждень тому, будуть на мінімальному рівні – від 0,1 грн до 0,3 грн, а спред (різниця між курсом покупки та продажу) триматиметься в амплітуді 0,15-0,25 грн. 

«Варто зауважити, що НБУ ретельно вивчає та аналізує ситуацію на валютному ринку. Регулятор, маючи певні економічні підстави, вже анонсував подальший шлях на лібералізацію валютного ринку, а це фактична відмова від регулювання ринку та поступовий перехід до плаваючого курсу валют із поверненням до інфляційного таргетування. Також варто нагадати, що у липні-вересні НБУ планує зменшити облікову ставку на 1-2%», – сказав експерт.

Так, у найближчі 1,5-2 місяці на готівковому валютному ринку варто очікувати поступового зміцнення гривні щодо долара та євро аж до «об’єднання» з офіційним курсом. Лєсовий зауважив, що станом на початок липня різниця між офіційним та готівковим курсами вже становить у середньому 0,5-1%, що є наочним свідченням стабільності й прогнозованості валютного ринку.

Раніше повідомлялося: чого очікувати від курсу долара у випадку зупинки зернового коридору.

«Отже протягом 17-23 липня на ринку збережеться досить стабільна ситуація: готівкові курси перебуватимуть у межах 36,7-37,7 грн/$ та 40-41 грн/€», – підкреслив фахівець.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також