Експерт розповів, як зміниться курс долара в Україні наступного тижня

Ринок підлаштовуватиметься під прийдешні зміни

ФОТО: ілюстративне

Готівковий курс долара в Україні протягом наступного тижня (4-10 вересня) залишиться на рівні 37,50-38,5 грн/$. На валютний ринок тиснутиме переважно один фактор – майбутня лібералізація ринку з поновленням плаваючого курсу. Такий прогноз озвучив Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку в коментарі OBOZREVATEL.

Він зазначив: імовірна незначна й нетривка «курсова хитавиця».

«Так, щоденні коливання долара та євро можуть відбуватися в діапазоні 0,3-0,5 грн, як у бік здорожчання, так і в бік здешевлення. Те саме може бути зі спредом: ми вважаємо, що різниця між курсом покупки та продажу в межах 0,5-0,7 грн є цілком прийнятною. Однак коридор допустимих коливань залишиться на рівні минулого тижня: 37,50-38,5 грн/$ та 41-43 грн/€», – зазначив експерт.

Він додав, що ринок банально підлаштовуватиметься під прийдешні зміни.

Читайте також: в Україні можуть почати по-новому нараховувати зарплати.

«Звісно, що НБУ чудово розуміє цю ситуацію та очікування ринку, тому вживатиме ефективних заходів передусім для збереження балансу між попитом і пропозицією на готівку. Такими рішеннями варто вважати надання дозволу громадянам купувати валюту на еквівалент до 50 тис. грн в одному банку, а також збільшення ліміту на придбання безготівкової валюти до 200 тис. грн із подальшим її розміщенням на депозитах терміном від 3 місяців», – підсумував Лєсовий.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк