Експерт зазначив, що зупинити виробництво ракет у рф можна лише одним способом

За різними оцінками, росія виробляє від 30 до 50 ракет на місяць різних типів

Тільки повне ембарго на ввезення товарів до російської федерації може зупинити виробництво в державі-агресорці зброї, зокрема ракет, якими російська армія атакує українські міста.

Таку думку висловив в ефірі Апостроф ТВ директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

 "Жодні санкції ніколи не закриють ринок зброї. Це ілюзія – думати, що це можна зробити санкціями. Ринок зброї – це як наркотрафік, перепрошую. Як би ви з ним не боролися, він все одно буде існувати”, - вважає експерт.

За його словами,  минулого року росія зіткнулася з проблемами у роботі військово-промислового комплексу через відсутність потрібних комплектувальних, але через застосування обхідних схем налагодила їх постачання і почала активно нарощувати виробництво зброї.

Читайте також: звідки у рф стільки ракет для атак по Україні та яка мета.

Тепер, стверджує Мусієнко, за різними оцінками, росія виробляє від 30 до 50 ракет на місяць різних типів. За його інформацією, минулого тижня у ворога було понад 300 ракет, готових до  застосування, різних типів - Х-101, Х-555, ракети «Кинджал», Х-22, Х-32, «Калібри».

“Для того, аби повною мірою позбавити Росію можливостей [виробництва зброї], проти неї потрібно запроваджувати повне ембарго на постачання будь-чого. Поки не буде повноцінного ембарго, вони, прикриваючись, зокрема, технологіями подвійного призначення, щось таки будуть завозити. І країни, які будуть готові їм це поставити, будуть знаходитися", – резюмував експерт.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк