Експерти встановлюють обставини смерті дівчини звинуваченої у вбивстві інструктора

2021-11-30-133259
2021-11-30-133259

29 листопада у Полтавській установі виконання покарань померла Вероніка Моторіна, яку визнали винною у вбивстві інструктора тиру, — повідомляє «Варта1», з посиланням на «Суспільне».

Виклик до бригади екстреної медичної допомоги у Полтавську установу виконання покарань надійшов 29 листопада, о 19:32 год. Лікарі виконували реанімаційні заходи. О 20:53 год медики констатували біологічну смерть дівчини, говорить керівник обласного центру екстреної меддопомоги Дмитро Лавренко.

Як повідомила речниця Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Ольга Кузнецова, причину смерті засудженої мають встановити під час судмедекспертизи. Зовні ознак насильницької смерті не було. До приїзду «швидкої» допомогу їй надавали працівники установи виконання покарань.

Як пишуть у місцевих соцмережах, учора дівчина цілий день нічого не їла, курила та пила каву. У неї відбувся напад епілепсії. Врятувати 20-річну дівчину не вдалося.

Дівчина, яка застрелила інструктора тиру в Полтаві, стверджувала, що через стосунки із хлопцем хотіла вчинити самогубство, проте випадково вбила невинну людину. Смертельні поранення працівникові тиру спричинила 18-річна відвідувачка, мешканка Дніпра.

Вероніці Моторіній, яку обвинувачували в умисному вбивстві інструктора полтавського тиру у лютому 2020-го, 28 вересня винесли вирок. Її позбавили волі на 15 років. Таке рішення ухвалила колегія суддів Октябрського райсуду Полтави.

Адвокат Вероніки Моторіної Андрій Євдокименко подав апеляцію на рішення суду.

За даними правоохоронців, 7 лютого 2020-го року дівчина прийшла до закладу і з пістолета, який належав тиру, вистрелила у 64-річного Сергія Смольянінова. Він загинув на місці.

Під час судового розгляду, Моторіна сказала, що працівника тиру поранила випадково.

Цю справу розслідували за частиною першої статті «Умисне вбивство». Санкціявід 7 до 15 років позбавлення волі.

Під вартою Вероніка Моторіна перебувала від 8 лютого 2020.

varta1.com.ua: Новини