Експосадовця Міноборони Лієва взяли під варту

Взято під варту в залі суду

Про це інформує Центр протидії корупції.

У разі внесення застави на Лієва буде покладено ряд обов’язків, зокрема носіння електронного браслета та здачу закордонних паспортів.

Далі «Львівський арсенал» перерахував частину коштів у 3,6 млн доларів та 9,1 млн євро на словацького посередника, компанію Sevotech. Більша частина з них потім пішла на рахунки ще одного посередника, хорватської компанії «WDG promet». Зараз ці гроші зникли і жодної міни поставлено так і не було», – йдеться у повідомленні.

«За словами захисту, підписана Лієвим угода була повністю законною, не порушувала жодний нормативно-правовий акт, а процедура її укладення не відрізнялася від інших 420 угод, які підписував Лієв за час свого перебування на посаді.

Прокурор натомість вказував, що зі сторони «Львівського арсеналу» супроводжував угоду щодо мін і проводив більшість контактів з чиновниками Міноборони не Збітнєв, а його заступник Сахненко.

Останній нібито підшукував компанії для реалізації схеми та схиляв Збітнєва на укладення контракту. Сахненко нібито є давнім знайомим Лієва і саме через цей зв’язок Сахненка призначили у «Львівський арсенал», бо це призначення давало компанії «зелене світло» у Міноборони.

Лієв повністю заперечував будь-які порушення у власних діях і стверджував, що посадовці Міноборони ніяким чином не причетні до не постачання товару», – повідомляє Центр протидії корупції.

Читайте також: На Тернопільщині чоловік побив маленьких дітей своєї дівчини

Зазначається, що Лієв припустив, що у певний момент щось могло піти не так у господарських відносинах «Львівського арсеналу», компаній Sevotech, WDG та хорватського заводу, який виготовляв міни. Він вважає, що з цим треба дійсно розбиратися, однак жодного стосунку посадовці Міноборони до цих відносин не мали і мати не могли.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також