Експосадовцю митного посту Львівської митниці оголосили підозру у вчиненні злочинів за кількома статтями ККУ (ФОТО)

Підозру отримав ексмитник, який дозволив ввезти в Україну незадекларованих гаджетів на понад 66 млн грн

Служба безпеки спільно з НАБУ притягнула до кримінальної відповідальності колишнього посадовця митного посту Львівської митниці Держмитслужби.

Як повідомляє СБУ, до злочинної оборудки причетна організована група, учасником якої був також службовець митного посту «Угринів». Фігуранти «не помічали» у зоні митного контролю контрабандний товар в автомобілях.

Під час комплексних заходів, у квітні 2023 року, правоохоронці затримали державного інспектора митного посту та водія вантажівки, які намагались приховано ввезти понад 5700 одиниць ексклюзивної цифрової техніки.

Для реалізації злочинної діяльності зловмисник вносив недостовірні дані до автоматизованої системи митного оформлення та вказував, що на територію України в’їжджає порожня вантажівка.

Така схема нанесла збитки державі щодо несплати митних платежів на загальну суму понад 15 млн грн.

Правоохоронці зібрали беззаперечну доказову базу, яка підтверджує протиправну діяльність фігурантів.

Їм повідомлено про підозру у відповідності до вчинених злочинів за такими статтями ККУ: ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки); ч. ст. 366 (службове підроблення); ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків та обов'язкових платежів в особливо великих розмірах).

Готуються документи для обрання зловмисникам міри запобіжного заходу. Також встановлюються й інші учасники протиправної схеми.



Окрім цього судом було накладено арешт на контрабандний товар, виявлений під час блокування корупційних схем.

Усе майно вартістю понад 66 млн грн передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також