Ексрозвідника Червінського відпустять під заставу

Рішення суду

Ексрозвідника Романа Червінського 15 липня відпустять під заставу у розмірі 9 мільйонів гривень. Про це повідомив адвокат Червінського Костянтин Глоба та "Суспільне"

Він перебував під арештом з квітня 2023 року.

До внесення застави Червінський буде під вартою. Таке рішення ухвалив апеляційний суд Кропивницького.

Адвокат написав, що розвіднику призначили заставу у розмірі 9 мільйонів гривень. Він зазначив, що судовий розгляд тривав сім годин, а 27 народних депутатів та ще 51 особа виявили бажання взяти Червінського на поруки.

Колишньому військовослужбовцю Головного управління розвідки та Сил спеціальних операцій Роману Червінському загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі. Його звинувачують у перевищенні службових повноважень у справі про спробу викрадення російського літака. На думку слідства, такі дії Червінського нібито призвели до обстрілу аеродрому «Канатове» на Кіровоградщині.

Слідчі стверджують, що ця операція проводилася, попри заперечення СБУ і без згоди відповідних державних органів. Через це, вважає обвинувачення, російські військові отримали дані про розміщення на аеродромі «Канатове» особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків, і 23 липня 2022 року це дало змогу РФ обстріляти летовище. Тоді один військовий загинув, 17 зазнали поранень.

Сам Червінський вважає кримінальну справу проти себе політично мотивованою. На його думку, розслідування може бути пов’язаним із тим, що він в 2021 році говорив про зрив операції з «вагнерівцями».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також