Ердоган анонсував ще одні перемовини з путіним

Найближчими днями

ФОТО: Раджеп Таїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган планує найближчими днями провести переговори з російським диктатором володимиром путіним. Це стосуватимуться експорту російських добрив. На його відновленні тривалий час наполягає рф, і такий захід підтримує ООН.

Як пишуть A Haber та TRT Haber, в інтерв’ю кільком місцевим телеканалам Ердоган заявив, що «Туреччина наразі є єдиною країною, яку називають посередником у російсько-українській війні». Він також переповів свій діалог із російським диктатором, поширивши брехню путіна про український експорт зерна, на якій його напередодні викрило МЗС України.

«Пан путін каже: »Я відправлю зерно через зерновий коридор, 44% звідси йде в Європу, давайте відправляти до слаборозвинених країни Африки«. Я сказав йому: »Давайте перетворимо це на борошно і відправимо до слаборозвинених країн«. Ми ще розмовлятимемо з паном путіним», – заявив Ердоган, уточнивши, що розмова відбудеться за 2-3 дні.

 Ердоган також пообіцяв сприяти виконання вимог рф щодо експорту її добрив.

Читайте також: МЗС упіймав Путіна на брехні про поставки українського зерна (ВІДЕО).

«Так само є потреба в добривах. Ми їх забезпечимо. Ми спробуємо полегшити [їх транспортування] для відправлення до слаборозвинених країн», – додав президент Туреччини.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк