Естонська розвідка опублікувала звіт з датами наступу РФ на Україну

Ілюстративне фото Міноборони РФ

Естонська розвідка допускає, що Росія може зважитися на повномасштабний наступ на Україну у другій половині лютого. Про це йдеться в опублікованому звіті розвідників, передає «УНІАН».

У відомстві зауважили, що нинішня чисельність російських військ довкола України є найбільшим нарощуванням сил Росією за останні 30 років.

Впродовж цього часу МО РФ перекинуло до кордону понад 60 мотострілецьких і танкових батальйонів, понад 10 ракетних дивізіонів «Іскандер» і ще більш як 30 артилерійських і реактивних артилерійських дивізіонів.

Контингент підтримують домінуючі у регіоні військово-повітряні сили і Чорноморський флот Росії, оснащений ракетами «Калібр».

У розвідці Естонії вказують, що ще близько 20 тисяч солдатів Росія перекинула в Білорусь у рамках «союзних» навчань та вперше — «Іскандери» і зенітні комплекси С-400.

«За нашою оцінкою, російські збройні сили готові почати повномасштабну військову операцію проти України з другої половини лютого. Після досягнення військової готовності для початку операції знадобиться тільки політичне рішення. Якщо Росія обере війну, рівень військової загрози у всій Європі підвищиться… Політичний і військовий тиск Росії на країни Балтії чи НАТО у довгостроковій перспективі може посилитися, якщо РФ досягне дипломатичного чи військового успіху у питанні України», — пише естонська розвідка.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також