Евакуація з Маріуполя фактично неможлива: Маріуполь віддали під «шефство» кадирівців

На блокпостах навколо Маріуполя розставили кадирівців

Фото: інформативне

На блокпостах навколо Маріуполя замість колаборантів та представників «народної міліції ДНР» розташовують представників Росгвардії та кадирівців.

Тож евакуація з міста стає фактично неможливою.

У міськраді Маріуполя закликали всіх, збирався тимчасово повернутися до міста для вивезення особистих речей, не робити цього.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у «Telegram».

«Наші джерела з міста повідомляють, що на фільтраційних пунктах пропуску та блокпостах навколо Маріуполя в бік Запоріжжя проходить ротація окупантів. Колаборантів та представників так званої народної міліції «ДНР» змінюють на представників росгвардії та кадирівців», — повідомив радник.

Окрім того, окупанти встановлюють додаткові пункти контролю,блокпости на ґрунтових дорогах, якими можна було оминути фільтраційний контроль.

«Фактично від сьогодні будь-яка евакуація з міста стає неможливою до відкриття окремих коридорів у результаті перемовин керівництвом країни», — зазначив Андрющенко.

«Всі, хто довірившись пропаганді та інформаційному вкиду окупантів, збирався тимчасово повернутись у Маріуполь для вивозу особистих речей, не робіть цього. На зараз маєте пам’ятати — це дорога в один кінець», — наголосив радник міського голови.

Андрющенко додав, що триває робота над евакуацією з міста.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також