F-16 прибудуть в Україну за кілька тижнів, - WP

Вони навряд чи змінять ситуацію на полі бою

Винищувачі F-16 мають прибути до України вже за кілька тижнів. Про це повідомляє The Washington Post.

Українські та західні офіційні особи попереджають, що літаки, які Київ колись рекламував як вирішальний засіб, навряд чи змінять ситуацію на полі бою.

Проблема полягає в тому, що винищувачів буде замало, а російських ППО, які можуть їх збивати - забагато.

Перші F-16, найімовірніше, послужать для посилення ППО України. Зокрема, літаки збиватимуть ракети, безпілотники і ворожу авіацію, а не завдаватимуть ударів по сухопутним військам РФ і іншим військовим об'єктам поблизу фронту.

На початковому етапі винищувачі навряд чи підлітатимуть надто близько до лінії фронту, а це означає, що поки неясно, чи зможуть вони стримувати літаки противника, які перетинають кордон України з повітряного простору Росії.

Чиновники відмовилися розповісти, скільки саме літаків отримає Україна у 2024 році, але це буде не більше однієї ескадрил'ї - близько 20 літаків. Крім того, очікується, що лише шість пілотів завершать навчання цього літа, оскільки програма має обмежену кількість місць.

Раніше повідомляли: Трамп заявив, що у разі його поразки, почнеться Третя світова війна

Захист винищувачів F-16 на землі також буде складним завданням, оскільки всі аеродроми України знаходяться в межах російських ракет, нещодавно Росія завдала удар кільком літакам, які залишилися на злітно-посадкових смугах.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі