F-16 здатний змінити перебіг подій на фронті, - Ігнат

З F-16 виграємо війну

Літаки F-16 та інші західні винищувачі можуть змінити перебіг подій на фронті, тому, що прикриття з повітря є ключем до успіху наземних операцій. Про це заявив в ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Я дійсно казав, що з F-16 виграємо війну. Одразу не виграємо, звичайно, але F-16 здатен змінити перебіг подій, здатен забезпечити нам те, що сьогодні потрібно найбільше – перевага в повітрі на окупованих територіях», – сказав він.

Речник повітряних сил уточнив. що зараз на окупованих територіях перебувають 8-9 російських винищувачів, кидають авіабомби та пускають авіаційні ракети. З F-16 їм не вдалося б цього зробити.

«Перевага в повітрі – це ключ до успіху на землі, ми повинні це всі розуміти», – додав Ігнат.

Ігнат сказав, що Україна планує отримати не лише американські F-16, а й інші західні винищувачі, у тому числі шведські Saab JAS 39 Gripen. Вони будуть потроху замінювати стару радянську техніку. Тому західні партнери готуватимуть не лише пілотів, а й «авіаторів», які забезпечують польоти.

«Збільшення різних типів літаків – це серйозне навантаження: їх треба обслуговувати, їх треба ремонтувати, – але іншого виходу в нас немає. Ми йдемо тим шляхом. І поступово будемо виводити зі складу Повітряних сил стару радянську техніку, замінюючи її на такі літаки, як F-16, Gripen, а, можливо й інші, які стануть доступними для нас», – розповів речник.

Читайте також: коли Україна може отримати перші F-16 - Politico

Раніше, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українські льотчики почали навчання, але підготовка інженерів і механіків займе щонайменше півроку, а можливо, і більше.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт