ФБР спростувало слова Болдвіна щодо вбивства українки Галини Хатчінс

Без настика на курок пістолет не міг вистрелити

Відповідно до звіту ФБР, отриманого «ABC News», з пістолета, використаного під час смертельної стрілянини на знімальному майданчику фільму «Іржа», не можна було стріляти, не натиснувши на курок.

Минулого року актор Алек Болдуін вбив операторку Галину Хатчінс на зйомках вестерну, продюсером якого він був і в якому знімався. Актор вважав, що тримав у руках «холодну рушницю» — без бойових патронів — коли вона вибухнула, і бойова куля влучила в Хатчінс, убивши її. У стрілянині також був поранений режисер фільму Джоель Соуза.

Тестування на випадковий розряд показало, що вогнепальна зброя, використана під час пострілу — револьвер одинарної дії «F.lli Pietta» калібру .45 «Colt» (.45 Long Colt) — не могла вистрілити без натиснутого курка.

Пістолет «не можна було змусити стріляти без натискання на спусковий гачок», йдеться у звіті.

З повністю зведеним курком пістолет «не можна було змусити стріляти без натискання на спусковий гачок, поки робочі внутрішні компоненти були цілими та функціональними», — йдеться у звіті.

Коли курок був розведений на зарядженій патроннику, пістолет міг детонувати капсуль «без натискання на спусковий гачок, коли курок був нанесений прямий удар», що є нормальним для цього типу револьверів, йдеться у звіті.

В інтерв’ю Джорджу Стефанопулосу з «ABC» у грудні Болдуін сказав, що не натискав на курок пістолета.

«Курок не був натиснутий, — сказав він. — Я не натискав на курок».

«ABC News» звернувся до представників Болдуіна та Ханни Гутьєррес Рід, яка відповідала за всю зброю на знімальному майданчику «Rust», але поки що не отримав відповіді.

Довідково:

Галина Хатчінс (10 квітня 1979, Городець — 21 жовтня 2021, Альбукерке) — українська операторка-постановниця та журналістка-розслідувачка. Працювала над понад 30 повно- і короткометражними фільмами та мінісеріалами, включно з «Archenemy», «Darlin'» та «Blindfire». Почесна членкиня Американської спілки кінематографістів.

21 жовтня 2021 року під час зйомок фільму «Раст» у Бонанза-Сіті поблизу Санта-Фе, Нью-Мексико, актор Алек Болдвін вистрілив із реквізитної зброї, смертельно поранивши Хатчінс у груди. Режисер Джоел Соуза, що стояв позаду, отримав поранення в плече. У револьвері серед муляжів був бойовий патрон. Галина Хатчінс померла, від отриманих травм, у лікарні міста Альбукерке.

Нагадаємо, перед фатальним пострілом Алеку Болдвіну повідомили, що зброя безпечна.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також