Федір Зінченко розповів, як знайшов сину адвоката

Ігоря Сулиму

Батько підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон Вячеслава Зінченка розповів, як обрав адвоката Ігоря Сулиму.  Про це він сказав у коментарі для ЗМІ.

Журналісти поцікавилися у Федора Зінченка, як він вибрав адвоката для свого сина.

«Боже провидіння», – сказав чоловік.

Представники ЗМІ уточнили в нього, як саме він знайшов захисника. «Подивився та знайшов», – сказав Федір Зінченко.

Його запитали, як він знайшов і дізнався про адвоката з Івано-Франківська, перебуваючи в лавах армії.

«Знайомі порадили, ну як я можу його ще знайти. Я почав звертатися до знайомого, у Дніпрі адвокат сказав »я не можу їздити у Львів, у мене багато справ«, порадили цю людину» – сказав батько підозрюваного у вбивстві Фаріон.

Довідково: 

Ігор Сулима отримав адвокатську ліцензію у 2004 році. У 2018 році він заснував адвокатське бюро «Сулима і партнери». Захисник спеціалізується на різноманітних справах: від ДТП до держзради та колабораційної діяльності. У судовому реєстрі можна знайти справу підозрюваного у колаборанстві Геннадія Царьова, яку слухають в Івано-Франківському міському суді. З червня 2024 року Царьова захищає Сулима. Також адвокат є захисником обвинуваченої в колаборанстві Світлани Царьової. Найвідомішим клієнтом Ігоря Сулими був 57-річний пропагандист з Івано-Франківська Руслан Коцаба, який втік до США. У 2015 році його визнали винним у держзраді, але апеляційний суд Івано-Франківська виправдав Коцабу.

Справа стосовно підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон

Нагадаємо, 30 липня у соцмережах поширювали інформацію про те, що до справи залучені й інші адвокати. Ігор Сулима спростував це: «Я мушу це заперечити й повідомити, що я єдиний адвокат підозрюваного. Зі мною уклали контракт, про інших захисників у справі не йдеться».

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня у Галицькому районному суді Львова — тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб до 22 вересня. Суддя на відкритому судовому засіданні оприлюднив його імʼя — це Вʼячеслав Зінченко. На триманні під вартою без права застави наполягали прокурори під час засідання.

Після цього засідання В’ячеслав Зінченко поспілкувався із журналістами. Він сказав, що «нічого з Іриною Фаріон не робив».

Також згодом стало відомо, що Зінченко винаймав три квартири поблизу Оперного театру. Кримінальний психолог заявив, що хлопцем хтось професійно керував та готував.

Мати ж В'ячеслава Зінченка розповіла про дзвінки сина зі Львова. За її словами, Напередодні вбивства мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон підозрюваний В'ячеслав поводився як зазвичай. Батьки не побачили жодних підозрілих змін у його поведінці. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі