Фермер на Львівщині понад рік тримав у трудовому рабстві подружжя переселенців (ФОТО/ВІДЕО)

Чоловіку може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна

На Стрийщині Львівської області правоохоронці повідомили 43-річному фермеру про підозру в експлуатації людей - чоловік поселив сім'ю ВПО у недобудованому сараї та не платив зарплатню, а лише періодично давав їм їжу,. Про це повідомила пресслужба поліції Львівської області у п’ятницю.

«На оперативну лінію 102 за допомогою звернувся 47-річний чоловік, який тимчасово проживає у Львівській області. За словами заявника, він та його цивільна дружина є переселенцями, і з вересня 2022 року проживають та працюють на одній із ферм, розташованих у Стрийському районі.», - йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, 43-річний фермер зі Стрийщини запропонував роботу сім’ї переселенців — 47-річному чоловікові та його цивільній дружині. Зловмисник пообіцяв подружжю зарплатню та житло в обмін на їхню допомогу з роботою на фермі, і вони погодились. Натомість фермер поселив сім’ю переселенців у недобудованому сараї, непридатному для життя, не платив грошей за роботу та періодично давав своїм заручникам їжу.

Фото: ГУНП у Львівській області

Читайте також: львів'янка продавала українок в рабство за кордон (ФОТО, ВІДЕО)

Поліція звільнила подружжя та повідомила фермерові про підозру в торгівлі людьми. Досудове розслідування ще триває, зловмисникові може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також