"!Фесту" дозволили реконструювати історичну пам’ятку на площі Ринок

200422-кам’яниця Шимоновича-google-960x380-0
200422-кам’яниця Шимоновича-google-960x380-0

У Львові в центральній частині облаштують ще один апарт-готель. Йдеться про будинок за адресою площа Ринок, 15а, де реконструюють наявну будівлю.


Таке рішення виконком Львівської міської ради ухвалив одноголосно, повідомляє "Еспресо.Захід".


За реконструкцію візьметься товариство з обмеженою відповідальністю "Кам’яниця Шимоновича«, власниками якої є, зокрема, ресторатори Юрій Назарук і Андрій Худо, засновники ресторанів »Холдинг емоцій «!FEST".


Кам’яниця Шимоновича — це історична пам’ятка на площі Ринок, 15, збудована в 16 столітті. Відтак, у депутатів виникло питання, чи не має історичної цінності й будинок на площі Ринок, 15а.


Начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко переконує, що не має.


«Цей проект розглядали неодноразово на консультативній раді, він був перероблений і погоджений. Зауважень у нас немає. У документах чітко зазначено, що площа Ринок, 15 є пам’яткою. А 15а не є пам’яткою архітектури. Щодо цінності цього будинку, то він зведений у кінці 19 століття. А на початку 20 століття, ще перед Першою світовою війною, його розібрали як аварійний. І вже після війни, в 1920-х роках, там побудували те, що маємо зараз. Це будинок досить різних періодів. Стіну, яка стосується старої забудови, збережуть, а решту в існуючих габаритах треба переробляти, бо ще трохи — і цей будинок завалиться».


Нагадаємо, 19 липня на вул. Руській, 8 у Львові сталося руйнування стіни нежитлового будинку. Під завалами виявили тіло чоловіка.




varta1.com.ua: Новини