«Фейки в геометричній прогресії»: Головнокомандувач ЗСУ зробив офіційну заяву про диверсії та наступ на Донбас українських військ (ВІДЕО)

Військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

18 лютого Україна офіційно відповіла та спростувала звинувачення бойовиків про підготовку так званого до «наступу» на Донбас. У Збройних силах заявили, що військові не готуються до наступу. Громадян просять не вестись на провокації та фейкову інформацію. 

Про це заявив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

«Дорогі співгромадяни, особливо ті, хто мешкає на тимчасово окупованих територіях!

Бойовики, підтримувані Російською Федерацією, продовжують загострювати ситуацію, свідомо вводячи в оману жителів тимчасово окупованих територій. Заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних Сил України та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності. Надану мною інформацію підтверджують і в ОБСЄ», — сказав Залужний.

Він повторив, що військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

«Єдиний прийнятний для нас варіант деокупації наших людей і територій — політико-дипломатичний», — наголосив Валерій Залужний.

Наступальна операція на Донбасі обов’язково призведе до чисельних жертв серед цивільного населення, тому такі сценарії навіть не розглядаються.

«Україна була і є відданою принципам і нормам міжнародного права та людської моралі. Для нас, на відміну від окупантів, життя наших українських громадян на всій території нашої держави та за її межами є найвищою цінністю.

Навіть у ці дні, коли бойовики здійснюють численні порушення режиму припинення вогню, ми відповідаємо тільки у випадку загрози життю особового складу чи цивільних мешканців. Ми не піддаємося на провокації. Ми не стріляємо по житловим районам, де бойовики цинічно розмістили свої позиції. Я звертаюся до жителів тимчасово окупованих територій — не вірте брехні окупаційної влади! Вас використовують для ескалації ситуації з метою розв’язання чергового кровопролиття. Інформація про диверсійні групи зі складу Об’єднаних сил, що нібито планували підірвати хлор на очисних спорудах в Горлівці, взагалі не відповідає дійсності.

Ми об’єктивно не зможемо спростовувати всі фейки, які в геометричній прогресії в ці напружені дні сіє ворожа пропаганда, тому я закликаю всіх вірити тільки офіційним джерелам інформації і вірити в Збройні Сили України!», — додав Головнокомандувач ЗС України.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена