Фіцо заявив, що війна закінчиться найближчим часом

Несподівано піднімається тема запрошення України до НАТО

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловився про те, що війна агресорки Росії в Україні закінчиться найближчим часом. Про це політик заявив перед самітом ЄС, повідомляє словацька інформагенція TASR.

"Ймовірність закінчення війни в Україні в короткі терміни дуже висока", – повідомив Фіцо.

Засідання Європейської ради вкаже, коли це може статися. Бо, мовляв, зауважив словацький прем'єр "несподівано піднімається тема запрошення України до НАТО". Втім, це запрошення, каже Фіцо, не буде "безкоштовним".

Прем'єр додав, що його уряд підтримує територіальну цілісність України та він підтримає будь-який мирний план, запропонований для врегулювання війни.

Разом з тим, Братислава прагне до збалансованих відносин з Росією. За словами політика, росіяни не підуть з Криму та окупованих територій - як от Донецька і Луганська області. На його думку, армія РФ захоплює все більше і більше територій, а тому "конфлікт" не має військового вирішення.      

Прем'єр додав, що Словаччина продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні, додавши, що найбільш необхідною підтримкою є постачання електроенергії.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також