«Фізично ми виснажені»: військові розповіли гірку правду про війну

Не вистачає людей

На широкій ділянці центрального і східного фронтах в Україні російські атаки останнім часом були настільки інтенсивними, що діяти поблизу лінії фронту ще ніколи не було так небезпечно. Про це пише New York Times.

«Моральний дух у порядку. Але фізично ми виснажені», - зазначив заступник командира одного з батальйонів, бійці якого нещодавно висунулися на передову.

Українські війська на більшій частині лінії фронту офіційно перебувають в оборонному режимі. Лише у південному районі Херсонської області вони все ще продовжують наступ. Але бойові дії не вщухли, і російські війська зараз переходять у наступ.

«Взяття села Роботине на південному сході Запорізької області стало межею того, наскільки українським військам вдалося просунутися у своєму літньому контрнаступі. Ніякого прориву не сталося. Зараз в окопах навколо Работіно російські підрозділи щодня атакують. За словами командирів, українські війська намагаються негайно контратакувати у відповідь», - йдеться в публікації.

З березня 2023-го українські воїни зазнали додаткову руйнівну силу плануюих бомб росіян і атаки FPV дронами, які стали новітньою на цей час зброєю в українській війні. Саме вони змусили українські війська зосередитись на пересуванні фронтом пішки.

ЗСУ першими почали використовувати такі дрони для атак, і росіяни скопіювали цю тактику, і останніми тижнями наповнили прифронтову зону FPV дронами, що призвело до летального ефекту.

Втрати українських військ важкі для всіх частин фронту, за словами солдатів, за останні місяці майже всі були поранені або дивом врятувалися.

«Нам не вистачає людей. У нас є зброя, але недостатньо людей», - зазначив командир розвідки 117-ї бригади.

Читайте також: у Раді комітет ухвалив рішення стосовно законопроєкту про мобілізацію

Однак, багато хто з бійців зберігають оптимізм.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також