Forbes: Названо три чинники, які формують поле бою

Існує єдина людина, яка може зупинити росіян

ФОТО: ілюстративне

Оскільки російська війна проти України триває вже третій рік, поле бою формують три основні чинники. Проте українським військам потрібна підтримка США, щоб перемогти дедалі крихкіші російські формування. Про це йдеться у матеріалі видання Forbes.

Що формує поле бою

По-перше: росія повністю мобілізована – політично, промислово та військово. Але ця мобілізація виснажує ресурси, які Кремль не може відновити. Найголовніше – запаси старої зброї часів холодної війни. Іншими словами, Росія сильна, але крихка, зазначається у статті.

По-друге: Україна також мобілізується, але досі покладається на іноземну допомогу для задоволення нагальних фінансових і військових потреб. Водночас дружні до Росії республіканці в Палаті представників США затримують вирішальну частину цієї допомоги.

По-третє: тактика українських військ перевершує тактику російських, допомагаючи українцям перемогти значно більші ворожі формування. Але, як зазначається, тактика не має значення, коли і де в українських військових просто закінчуються боєприпаси.

«Взаємодія цих трьох динамік пояснює уявні протиріччя, які щодня проявляються вздовж 600-мильної лінії фронту широкої війни. Українці відбивають більшість російських атак, завдаючи катастрофічних втрат російським штурмовим групам, які дедалі менше оснащені. Але росіяни продовжують прибувати і продовжують завойовувати позиції», – йдеться в публікації.

Читайте також: у Повітряних силах підтвердили успішну атаку пункту управління росіян в окупованому Луганську

Зазначається, що єдина людина, яка може зупинити росіян – республіканський спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон – наразі відмовляється це зробити. Саме він має поставити на голосування законопроєкт про допомогу Україні на 60 млрд дол. Ця допомога оплачуватиме боєприпаси, необхідні ЗСУ, щоб стримувати війська противники, допоки росіяни остаточно не вичерпають свої запаси старої зброї часів холодної війни.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також