Forbes прогнозує на фронті новий прорив росії

Це може бути ще одна піррова перемога для росіян

Російські окупанти на східному фронті наступають на захід у напрямку річки Оскіл та намагаються розрізати наполовину українське оперативно-стратегічне угруповання "Хортиця" в цьому районі, що ускладнить поповнення військ та не дозволить їм підтримувати один одного. Про це пише Forbes.

Село Піщане на схід від річки вони захопили ще в липні, а зараз окупанти намагаються дістатися річки біля села Глушківка.

У четвер ворог пішов у наступ з приблизно сотнею бронетехніки в трьох напрямках, обстрілюючи українські позиції на північ і південь від виступу. Українські бригади та батальйони, серед яких 77-а аеромобільна бригада, дали відсіч безпілотниками, артилерією та протитанковими ракетами. На півдні рубіж утримувала 92-а десантно-штурмова бригада, а 40-а артилерійська бригада знаходиться досить близько до Піщаного виступу, щоб вести вогонь по ворогу у будь-якому місці виступу.

Втрати загарбників були великими. 92-а бригада заявила про знищення 14 одиниць техніки - три танки, п'ять бойових машин БМП, бронетранспортер неуточненого типу, броньований тягач МТЛБ, три вантажівки та гольф-кар.

Окупанти втратили принаймні п’яту частину своїх транспортних засобів, що притупило наступ росіян у напрямку річки Оскіл і дало час місцевим українським військам для зміцнення оборони. Однак противник ще може виграти свою битву на цій ділянці фронту.

"Противник незабаром вийде на лівий берег річки Оскіл на ділянці Глушківка-Кругляківка і розділить хортицький плацдарм ОСГ на річці Оскіл на дві частини", – прогнозують в Українському центрі оборонних стратегій.

При цьому це може бути ще одна піррова перемога для них - вони завойовують певні позиції, але ціною великої кількості техніки та людей, які все важче замінити.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі