Фронтальна та вертикальна пральна машина: яку обрати?

Корисні та актуальні поради

Фото: ілюстративне

Чистота та охайність одягу та інших речей забезпечується з допомогою пральної машини. Якщо з тих чи інших причин ви ще не маєте в своєму розпорядженні такої техніки, пора виправити це упущення. Сучасний товарний асортимент приємно вражає своєю різноманітністю, а тому ви можете стати перед вибором — купити фронтальну чи вертикальну пральну машинку.

Варто одразу ж зазначити, що пралка — це один з ключових устаткувань в домі, тому до пошуку та купівлі слід підійти максимально відповідально, врахувавши всі можливі моменти і нюанси, зокрема і тип завантаження, тобто фронтальний або є вертикальний. То ж якому віддати перевагу?

Фронтальні пральні машини

Даний різновид користується найбільшою популярністю, оскілки такі пральні машинки і багатофункціональні, і мають привабливий зовнішній вигляд. Головною їх с особливістю є те, що завантаження одягу відбувається у барабан через дверцята, що розташовані на передньому фасаді пристрою.

Пралка з таким способом завантаження стане ідеальним вибором, якщо приміщення, де вона буде установлена, є просторим і ніщо не мішатиме вільно відкривати і закривати двері пристрою.

Серед плюсів виокремимо наступні:

  • Можна обрати максимальне завантаження, наприклад, 5, 7, 10 кг і т. д.;
  • Наявність різноманітних програм і режимів прання (делікатне, антиалергенне, з парою);
  • Сучасне керування — сенсорне або комбіноване (сенсорна панель + механічні кнопки).

Вертикальні пральні машини

Пральна машинка з такою конструкцією стане оптимальною покупкою, якщо ванна (чи інше приміщення) має незначну площу, відтак «фронталка» просто-напросто не підійде (приміром, відкриванню дверцят перешкоджає унітаз, тумба чи умивальник тощо). Річ у тім, що завантаження одягу тут відбувається зверху.

Однак на цьому сильні сторони вертикальних пралок не завершуються. Не можна не згадати і про таку класну функцію, як додаткове завантаження (чи вивантаження зайвого) одягу під час прання. При цьому процес прання призупиняється, а необхідність змінити програму не виникне.

Загалом пральні машини з вертикальним завантаженням мають компактні розміри, однак ціни на такі пристрої дещо вищі через значно складнішу конструкцію.

Отож, яку пралку обрати? Опирайтеся на власні потреби та параметри приміщення, де маєте намір поставити пристрій. Головне, віддати перевагу устаткуванню від відомого виробника і здійснювати покупку лише в провірених продавців!

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів