Генерал-лейтенант пояснив, як українські військові відмінусували сім ворожих літаків за тиждень

Командування виділило на ці операції ракети до зенітно-ракетних комплексів великої дальності

Українські захисники за тиждень збили сім ворожих літаків  різних типів. Про причини такого успіху  розповів колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко в коментарі виданню «Обозреватель».

Це вдалося зробити, ймовірно, тому що командування виділило на ці операції ракети до зенітно-ракетних комплексів великої дальності через події в Авдіївці.

"У нас є невелика кількість зенітних ракетних комплексів великої дальності, такі як Patriot, SAMP/T, і вбудована система за програмою FrankenSAM, які можуть діяти до 150 кілометрів на середніх-великих висотах", – каже військовий

Генерал зазначив, що для цих ЗРК в Україні надали деяку кількість ракет. Експерт вважає, що певну кількість ракет виділили на боротьбу з російською авіацією.

«Тому керівництвом було прийнято рішення після того, як відбулися дії росіян в Авдіївці із застосуванням керованих авіабомб, все ж відповісти на це... І зараз, як ми бачимо, їх застосування (застосування ракет – ред.) на декількох напрямках приносить успіх по знищенню літаків Су-34 – це саме носії керованих авіаційних бомб, а Су-35, винищувач сучасний, прикриває від дій авіації», – підсумував генерал-лейтенант

Читайте також: Україна за допомогою F-16 може завдавати ударів по військових цілях в росії - генсек НАТО

Збройні Сили України за сім днів збили сім російських винищувачів на Східному фронті. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також