Генерал-лейтенант розповів, що росіяни задумали на Запорізькому напрямку

Ворожі війська рф на Запорізькому напрямку показують, що вони начебто готуються до наступу. Насправді, у них там дуже небезпечна ситуація. Таку думку 24 каналу розповів генерал-лейтенант ЗСУ у відставці та військовий експерт Ігор Романенко.

Генерал пояснив, що спочатку російські військові відправили три своїх танки з 30 військовими, а потім 5 бойових машин піхоти з відповідною кількістю особового складу. Обидві атаки завершилися провалом зі знищенням їхньої військової техніки та живої сили.

«Можливо це такий випадок, що росіяни намагаються показувати на Запоріжжі, тому що там для них дуже небезпечно. Якщо пробити їхню оборону й вийти на Мелітополь і Бердянськ», – сказав експерт.

Генерал підкреслив, що треба чітко розділяти спроби росіян показати, концентрацію сил, як-от вони роблять в Білорусі та коли дійсно збираються відповідні сили.

Так, український нардеп, полковник СБУ Роман Костенко раніше розповів, що Запорізький напрямок є ключовим як для ЗСУ, так і для окупантів, тож ворог накопичує там сили. 

За даними канадської розвідки, для ефективного наступу в Запорізькій області рф не має людських та матеріальних ресурсів, а також побоюються контрнаступу ЗСУ на цій ділянці. Окупанти погано забезпечені та неналежно навчені.

Раніше у РНБО повідомили, яке місто залишається головною мрією путінських фантазій

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена