Генерал пояснив, чому окопна війна не підходить Україні

ЗСУ переходять до стратегічної оборони

ФОТО: ілюстративне

Генерал армії, екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж вважає, що тримання оборони становить лише одну зі складових воєнних дій. Втім існують й інші перспективи, адже просування Сил оборони таки триває. Про це він сказав у коментарі «24 каналу».

Із погіршенням погодних умов Сили оборони України переходять до стратегічної оборони на деяких напрямках. Однак далеко не всіх влаштовує такий стан речей.

 «Формат окопної і навіть окопної активної оборони принципово не підходить Україні», – переконаний Маломуж.

Так, українські бійці активно знищують окупантів і їхню техніку, що становить серйозне військове досягнення.

Також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відзначив, що успіхи на фронті можна виміряти не лише квадратними кілометрами, а й завданими втратами.

Важливо не покладатись повністю на партнерів і розвивати власний оборонно-промисловий комплекс.

«Нам потрібно працювати в тандемі, щоб ми мали повний комплект озброєння, техніки та особливо боєприпасів. Тоді активні наступальні операції будуть реальними», – наголосив Маломуж.

Читайте також: у Львові на залізничному вокзалі волонтер з Америки вісім місяців допомагає евакуйованим та збирає гуманітарну допомогу (ФОТО, ВІДЕО)

Крім розвитку ОПК, важливі також правильне стратегічне планування й підтримка західних країн. Усе це разом гарантує перемогу України.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також