Генерал пояснив, яку саме функцію виконуватиме «Гвардія наступу» у війні

Займатимуться деокупацією територій

Генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що штурмові бригади, які формує МВС України в рамках створення «Гвардії наступу», будуть дуже важливими під час контрнаступальних операцій Збройних Сил України. Про це вн розповів «24 каналу».

Бригади займатимуться виключно деокупацією територій. 

8 штурмових бригад «Гвардії наступу» почнуть використовувати, коли ЗСУ успішно виконають стратегічну оборонну операцію. Він прогнозує, що українські військові перейдуть в контрнаступ після того, як ворог втратить наступальний потенціал. І тоді настане час «Гвардії наступу».

Підрозділи ЗСУ намагатимуться пробивати фронт та максимально швидко просуватися вперед, не затримуючись у звільнених населених пунктах, зачищатимуть ці міста та села вже бригади з «Гвардії наступу».

«Якщо ЗСУ затримуватимуться на кожному населеному пункті, то наступальний імпульс дуже швидко заклиниться. А це неприпустимо. Тому тоді, коли населений пункт буде оточений, туди входитимуть ці бригади з »Гвардії наступу«, які проводитимуть зачистки. А в цей час підрозділи ЗСУ йтимуть далі звільняти території», – сказав Романенко.

Раніше повідомлялося, у Національній поліції України створено новий підрозділ - Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». В зв’язку з цим оголошено набір на роботу.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт