Генерал США розповів, коли ЗСУ вдасться відкинути окупантів на позиції до вторгнення

Гарний прогноз

Армія рф зазнає невдач в Україні, проти якої її відправив воювати путін, і незабаром Збройні сили підуть у контрнаступ, що дозволить вибити окупантів з України. Про це заявив командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес в ефірі телеканалу «CNN».

У рф немає сотень тисяч нових солдатів або нових танків, які готові вступити в бій проти України. Натомість ЗСУ активно підтримують міжнародні партнери, таким чином, цілком ймовірно, що до кінця літа вони спробують повернути Росію на позиції, які вона займала до 23 лютого.

На думку генерала перше вікно можливостей для української армії відкрилося тоді, коли російські військові покинули Київщину. Але тоді ЗСУ ним не скористалися. Росіянам вдалося перегрупуватися та розпочати новий наступ, але вже на сході та півдні.

«Добра новина в тому, що вони почали дуже швидко, не підготувавшись. І саме тому ми бачимо такі незначні успіхи за останні два тижні, на фронті довжиною 300 миль. Там немає області основного удару. Вони не в змозі зосередити свої наступальні можливості будь-де. І напевно за такий короткий час вони не змогли навчитися проводити те, що я назвав би спільними операціями, тобто поєднання дій наземних, морських і повітряних сил, спецназу та кібервійськ», — вважає генерал Ходжес.

На думку військового, в України з’явилася нова можливість знищити окупантів. За його словами, невдовзі Україна зможе перейти в контрнаступ. І, на його думку, Збройним силам України вдасться до кінця літа 2022 року відкинути Росію до тих позицій, які агресор займав до 23 лютого.

«Вважаю, росіяни вже наблизилися до кульмінації. У них немає сотень тисяч нових солдатів або нових танків, які готові вступити в бій. І мені здається, йдеться про тижні, оскільки багато було зроблено Сполученими Штатами та їхніми союзниками, щоб найближчими тижнями збільшити потенціал України. Думаю, ми побачимо перехід України до контрнаступу, і, відверто кажучи, вони спробують до кінця літа повернути Росію на позиції, які вона займала до 23 лютого», — припустив американський генерал.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також