Генерал США розповів про перевагу українських артилеристів над російськими

Генерал високо оцінив рівень опанування українськими артилеристами західної зброї

ФОТО: інформативне

Голова об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі високо оцінив рівень опанування українськими артилеристами західної зброї, а також застосування цих навичок у бою проти переважної сили агресора.

Про це пише «Укрніформ».

«Я скажу так: українська артилерія, навички українських артилерійських підрозділів є дуже-дуже добрими», — сказав він на прес-брифінгу за підсумками третьої зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі ввечері 15 червня.

Генерал зауважив, що українські бійці добилися серйозного ефекту на полі бою з використанням гаубиць M777, які надали США разом із союзниками.

«І ми очікуємо, що вони так само опанують системи «HIMARS»», — підкреслив Міллі.

За його словами, армія РФ хоча й має суттєву перевагу в кількості артилерійських систем, але просто завдає масованих ударів по мирних містах.

«Росіяни вдаються до хаотичного вогню, який не завжди досягає ефекту у військовому плані», — наголосив Міллі.

Американський генерал висловив переконання, що ЗСУ використовують артилерію набагато професійніше: «Українці ведуть бої в дуже ефективний спосіб — як щодо застосування тактики, так і ведення вогню, а також маневрів».

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов раніше повідомив, що ситуація на лінії фронту досить складна, бо в України все ще недостатня кількість важкої зброї для паритету.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також