Генерал Жирнов вважає, що Росія не йтиме на штурм Києва

На думку Жирнова, столицю можуть оточити, після чого виставити політичні умови Україні

Фото: Associated Press

Голова Київської міської військової адміністрації генерал Микола Жирнов вважає малоймовірним, що Росія йтиме на штурм Києва, передає «ТСН».

Як заявив Жирнов, росіяни мають зібрати всі наявні людські ресурси та направити її на Київ, щоб захопити столицю. І це майже неможливо.

«За всіма військовими канонами для того, щоб заволодіти Києвом противник має створити внутрішнє і зовнішнє кільце оточення. Сили тих, хто намагається взяти Київ, мають бути в 5–7 разів більшими за оборонця. Війська, що входять у внутрішнє кільце, повинні штурмувати Київ, а ті, що входять у зовнішнє кільце, повинні забезпечувати безпеку від деблокувальних військ. Київ — велике місто з великою інфраструктурою, в якому до війни мешкало понад 4 млн громадян. Зараз місто має дуже велике угруповання військ, тому зараз, щоб створити атакувальне угруповання, ворог має зібрати всі наявні людські ресурси та привезти до Києва», — заявив він.

Генерал навів приклад, як у період Другої світової війни для штурму Берліна знадобилося 2 млн людей та 42 тисячі артилерійських стволів. «Тому зараз створити таке угруповання, яке штурмувало б Київ, надзвичайно важко, навіть для такої країни, як Росія», — зазначив він.

Також Жирнов нагадав, що Росія має «гіркий досвід» міських боїв у Чечні та Сирії.

На його думку, ціль Росії не штурмувати Київ, а оточити його, після чого виставити політичні умови Україні.

«Зазначимо, що такі аргументи виглядають цілком логічними. Так само як і до 24 лютого виглядали логічними аргументи, чому Росія не нападатиме на Україну», — пише «ТСН».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також