Геннадія Корбана не впускають в Україну, паспорт вилучено

Нардеп звернувся до Зеленського

У Геннадія Корбана під час в’їзду в Україну прикордонники вилучили український паспорт. Про це Корбан написав у «Facebook» та прикріпив фото акту вилучення документа.

"На даний момент я перебуваю на в’їзді в Україну у пункті пропуску Смільниця. Мені досі здається, що це якесь непорозуміння чи розіграш. У мене вилучили паспорт громадянина України, видали акт.

Додому в Україну мене не пускають.

У Дніпро, де живуть мої хворі батьки, до міста та країни, яку я люблю та захищаю з 2014 року та керую Штабом Територіальної оборони з 24 лютого 2022 року.

Хочу звернутись до президента України як гаранта Конституції. Чи можна вирішити це непорозуміння, яке сталося зі мною на порозі нашого спільного дому?", — написав Корбан.

В акті вказано, що паспорт громадянина України для виїду за кордон являється недійсним згідно доручення ГУ ДМС у Дніпропетровській області від 20.07.2022 року.

Довідково:

Геннадій Олегович Ко́рбан (24 травня 1970, Дніпропетровськ, Українська РСР) — український державний і політичний діяч, бізнесмен.

З 16 березня 2014 по 24 березня 2015 — заступник голови — керівник апарату Дніпропетровської обласної державної адміністрації при Ігорю Коломойському.

Голова партії «УКРОП» з 12 липня 2015 по 23 січня 2016 року.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт