Генштаб: плани ворога та ситуація на Донбасі (ВІДЕО)

Російські загарбники продовжують готуватися до наступальної операції на сході України

ФОТО: інформативне (Генштаб ЗСУ)

Ворог продовжує підготовку до наступальної операції на сході України з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Генеральний штаб України.

«Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій з метою прориву оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку. Також намагається взяти під повний контроль місто Маріуполь. На Донецькому та Луганському напрямках основні зусилля ворог зосереджує на бойових діях у районах населених пунктів Попасна і Рубіжне та встановленні контролю над містом Маріуполь. Намагається покращити тактичне положення. Продовжує вогневий вплив на більшості напрямків», — йдеться у повідомленні.

Також за даними Генштабу, противник здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кремінна, Піски, Очеретино, Розівка, Новобахмутівка, Новосілка Друга, Мар’їнка та Красногорівка.

«У районах Попасної, Степного, Новотошківського, Рубіжного, Сєверодонецька і Солодкого ворог проводив штурмові дії, але успіху не мав. Продовжується штурм міста Маріуполь, при цьому противник активно застосовує авіацію», — повідомили у Генеральному штабі України. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також