Генштаб просить не публікувати у соцмережах переміщення українських військових й техніки

Генеральний штаб Збройних сил попросив українців не публікувати у соцмережах фотографії чи відео, на яких видно місцезнаходження військової техніки чи режимні об’єкти Міністерства оборони — повідомляє «Громадське». Таке прохання Генштаб оприлюднив після захоплення російськими суднами українських катерів у Керченській протоці та оголошення Україною воєнного стану.

Так, громадян просять не знімати:

  • місцезнаходження військової техніки, озброєння, військового майна;

  • рух колон військової техніки;

  • режимні військові об’єкти Міністерства оборони України та Збройних Сил України;

  • підготовку та військові навчання;

  • дислокацію військ.


«У районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності», — попередили у Генштабі.


Нагадаємо, зранку, 25 листопада, українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання, російське судно протаранило український буксир та пошкодило його.

Згодом, російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці. Загалом, на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ.

Українські правоохоронці оголосили підозру прикордонникам ФСБ Росії та російським військовим, які брали участь у нападі і захопленні українських моряків у Керченській протоці. 

26 листопада, Верховна Рада підтримала запровадження воєнного стану у 10 областях України, у зв’язку з агресією Росії в Азовському морі.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі