Генштаб задоволений темпами мобілізації і якщо до кінця літа вони підвищаться - в жовтні може бути законопроєкт про демобілізацію

Кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування

© depositphotos/Bumble-Dee

 

Генеральний штаб Збройних сил задоволений нинішніми темпами мобілізації. Якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію, заявив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки з фракції «Голос» Роман Костенко у коментарі «Українській правді»

"Генеральний штаб зараз дійсно задоволений темпами мобілізації після вступу в силу закону про зміни в мобілізації. Їх задовольняє кількість мобілізованих, яка навіть перевищує очікування. Вони сподіваються, що ця тенденція зберігатиметься», зазначив Костенко.

За його словами, але треба подивитися, чи зберігатимуться такі темпи, як мінімум, до кінця літа. «Якщо до кінця літа ми побачимо, що вони зберігаються і підвищуються, тоді можна буде напрацьовувати і вносити до Ради законопроєкт про демобілізацію», - зазначив він.

На думку Костенка, приблизний термін готовності відповідного проєкту – жовтень цього року, але тільки за умови збереження поточних тенденцій мобілізації.

Напередодні, 18 червня, оборонний парламентський комітет зустрівся з представниками Міністерства оборони і Генштабу ЗСУ. Одна з тем, яка обговорювалася під час робочої зустрічі, – законопроєкт про демобілізацію.

Верховна Рада 11 квітня ухвалила закон про мобілізацію. 

Головна зміна в документі, порівняно з початковою редакцією, – виключення норм щодо конкретних термінів демобілізації військовослужбовців. Під час ухвалення такого рішення парламент зобовʼязав уряд напрацювати і зареєструвати новий проєкт закону щодо демобілізації.

18 травня закон про мобілізацію набув чинності.

Читайте також: тариф на економічне бронювання буде вищим, аніж середня зарплата в Україні і може спровокувати підвищення цін на товари та послуги.

За словами секретаря Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Романа Костенка, за травень 2024 року в Україні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців.

 

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також

Генпрокурор Костін не прийшов до ВРУ для надання пояснень щодо походження статків його заступника Вербицького

Йде розбір ситуації чи це є порушенням ст. 351 ККУ «Перешкоджання діяльності народних депутатів України» щодо невиконання службовою особою законних вимог народних депутатів України - Железняк