Географія наступу: Маляр розповіла, які напрямки - під штурмом ворога

Через потужний опір українських військових ворогу не вдається просунутися вперед

Фото: ілюстративне

Ситуація на фронті несуттєво, але дещо змінюється. Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на сході з метою вийти на кордоні Донецької та Луганської областей. Втім, через потужний опір українських військових ворогу не вдається просунутися вперед.

Про актуальну ситуацію на фронті розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Телеграм.

«Декілька місяців поспіль ворог наступав на сході на чотирьох напрямках - Авдіівському, Мар’їнському, Лиманському і Бахмутському. Пізніше періодично активізовувався ще на двох напрямках - Шахтарському та Куп‘янському. Вийти за цей час на кордони Донецької Луганської областей ворогу так і не вдалось. Ворог виснажився і зараз здійснює заміну військ та перегрупування», - йдеться у повідомленні. 

За словами Маляр, по всіх напрямках росіяни не припиняють обстріли та нанесення авіаударів, натомість географія наступальних дій дещо інша. 

На трьох із зазначених напрямків - Бахмутський, Авдіівський, Шахтарський - протягом доби ворог наступальних дій не проводив. Разом з тим на Бахмутському ворог намагався повернути втрачені позиції, але не зміг. На інших трьох напрямках - Куп’янський, Лиманський, Мар’їнський - ворог активний та проводить доволі інтенсивні наступальні дії, але безуспішно", - зазначила вона. 

У місті Бахмут ситуація умовно стабільна, поінформувала посадовиця. Українські сили контролюють південно-західні околиці міста. «Вагнерівці» остаточно ще не залишили місто. Здійснюють інструкторську роботу з прибувшими загонами регулярної армії. 

По прикордонних  районах з РФ ворог веде обстріли та завдає авіаційні удари. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник в обороні.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також