Героя зі Львівщини Олександра Созанського посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького

Вічна пам'ять!

Вчора, 10 листопада, орденом Богдана Хмельницького III ступеня передано батькам полеглого військовослужбовця Олександра Созанського. Про це повідомив очільник Самбірської РДА Іван Ільчишин.

Відповідно до Указу Президента № 224/2023 від 14 квітня 2023 року Созанського Олександра Анатолійовича (посмертно) нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 

Капітан Олександр Созанський, позивний Рагнар, загинув 17 лютого 2023 року в бою з окупантами поблизу міста Часів Яр під Бахмутом на Донеччині. Життя 31-річного офіцера обірвав ворожий мінометний обстріл.

Олександр народився у Самборі. Закінчив Національний університет «Львівська політехніка», паралельно навчався на військовій кафедрі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Ріс у патріотичній родині, мав активну громадянську позицію. Саме тому з початком російсько-української війни 2014 року Олександр пішов на фронт добровольцем, його сестра обрала для навчання військовий ВНЗ, а батьки зайнялися волонтерством. Спочатку Олександр воював у складі добровольчих підрозділів, а з 2018 року став військовослужбовцем ЗСУ. Разом із побратими офіцер постійно виконував бойові завдання на території АТО/ООС.
Під час повномасштабної війни Рагнар командував ротою вогневої підтримки «Heavy Weapons Company», що у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. За час служби офіцер був нагороджений бойовою відзнакою Головнокомандувача «Хрест Хоробрих» та орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також: мама загиблого Героя зі Львівщини передала чотири дрони в синову бригаду

Сестра полеглого воїна Уляна також стала офіцером і продовжує боронити українські терена в лавах ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт