Глава МЗС Литви: Вимагайте мирних переговорів у Путіна, а не Зеленського

Мирні переговори не ведуть із окупантами

Фото: ілюстративне

Міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс заявив, що ті, хто хоче миру в Україні, мають звертатися до Владіміра Путіна, а не до президента України Володимира Зеленського.

«Дві сторони не просять »обговорювати мир« після вторгнення. Окупантам кажуть йти геть. Ті, хто хоче миру, мають спрямовувати свої вимоги Путіну, а не Зеленському», - написав голова литовської дипломатії у Twitter.

Раніше у неділю радник Зеленського Михайло Подоляк прокоментував заяви колишнього канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка закликала до дебатів про припинення російського вторгнення в Україну.

«(...) Одне питання: Домовлятися про що? Знову про дешевий газ із Росії? Але чи обов'язково це ціною спустошених українських територій та сотень тисяч невинних українських життів?» - запитав помічник президента в Twitter.

«І найголовніше (питання): З ким? З офіційно визнаними міжнародними військовими злочинцями? Після 430 днів жорстокої війни чи можна так зневажати свободу, так відкрито ігнорувати російські масові вбивства і так відкрито ненавидіти право України на самооборону?» - запитав Подоляк, коментуючи заяву Меркель, яку цитує портал щоденної газети Die Welt.

 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів