Глава Польщі зробив тривожну заяву щодо війни в Україні

Потрібно зброю

Фото ілюстративне

Україні потрібно отримати необхідне озброєння від партнерів якомога швидше.  В разі, якщо цього не станеться, Україна може програти у війні.

Таку думку висловив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю Le Figaro.

За словами Анджея Дуди, якщо техніку не буде відправлено найближчими тижнями, російський диктатор путін може здобути перемогу.

«Так, можуть, якщо Україна не отримає допомоги дуже терміново. Вони не мають сучасної військової інфраструктури, але є люди! Якщо найближчими тижнями не відправимо в Україну військову техніку, путін може перемогти. Він може перемогти, і ми не знаємо, де він зупиниться», — сказав Дуда, відповідаючи на запитання, чи можуть росіяни виграти війну.

Дуда зауважив, що його країна зробила все, щоб вступити до НАТО, "саме для того, щоб отримати гарантію зі статті 5 Договору". 

«Справа не лише в словах. Сьогодні з посиленою присутністю НАТО на східному фланзі на нашій землі перебуває майже 10 тисяч американських солдатів. Польща розширює оборонні можливості. Ми купуємо озброєння... Сьогодні ми будуємо спільну безпеку, один за всіх, все за одного», - сказав Дуда і додав, що прихід російських військових означає смерть, жорстокість, нещадну боротьбу.

Додамо, що  принцип колективної оборони закріплено у Статті 5 Вашингтонського договору.

Принцип колективної оборони полягає в тому, що напад на будь-яку з держав – членів Альянсу розглядається як напад на них усіх.

Вперше в історії НАТО запровадила Статтю 5 у відповідь на терористичні напади 11 вересня проти Сполучених Штатів Америки.

Як повідомлялося раніше, у Львові натовп людей тепло зустрів Дуду з оплесками

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також