Глава РНБО розповів, у якому випадку путін може застосувати ядерну зброю

Литвиненко відповів, в якому випадку це можливо

ФОТО: скриншот з відео

Голова Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко заявив, що російський диктатор володимир путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї, якщо російська армія зазнає поразки в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю The Times.

«Ми не можемо нічого виключати, якщо росія опиниться на межі катастрофічної поразки», - сказав Литвиненко.

Така поразка, за його словами, може призвести до розвалу російських фронтів, дезертирства з армії та протестів у москві.

 Водночас, за словами глави РНБО, немає жодної вірогідності того, що путін застосує ядерну зброю, доки росія має перевагу у війні.

Також, за його словами, навіть у такому випадку швидше за все росія застосує тактичну ядерну зброю, що має меншу потужність. Навряд чи путін застосує стратегічну ядерну зброю, яка майже напевно спровокувала б третю світову війну, оскільки «він хоче жити», підкреслив секретар РНБО.

Раніше повідомляли: Медведчук закликає до окупації Одеси та інших міст, якщо Україна відмовиться від “мирної пропозиції” путіна

Литвиненко також стверджує, що поразка росії на полі бою в Україні не призведе до автоматичного застосування москвою ядерної зброї, оскільки путін може спробувати переконати свій народ, що така поразка насправді є «перемогою».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також