Глава військової прокуратури Дніпра придбав BMW X5 за 3 мільйони, щоб у разі небезпеки вивезти свою сім'ю (ДОКУМЕНТ)

У 2022 році Лавріненко задекларував 55,7 тисячі доларів та 270 тисяч гривень

Ілюстрація: Слідство Інфо

Керівник Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Лавріненко придбав автівку 15 вересня 2023 року. Як повідомили журналісти, урядовець купив позашляховик у приватного підприємства «Талісман». До слова, у цього підприємства представники держорганів нерідко купують собі нові автомобілі.

Як повідомляє «24 Канал», оскільки на придбання BMW X5 Лавріненко витратив понад 3,2 мільйона гривень, то журналісти вирішили поцікавитися, звідки у посадовця кошти на такий дорогий автомобіль. У відповідь керівник прокуратури заявив, що взяв кредит на 5 років. Частину коштів, а саме 1,8 мільйона гривень, Лавріненко вніс одразу, а іншу частину суми – взяв у кредит.

Придбання саме такого транспортного засобу здійснено з міркувань безпеки та забезпечення надійного підходу до можливого врятування життя дружини та малолітніх дітей Лавріненка під час повномасштабної війни, які вже залишили власну домівку на території Донецької області,
– пояснив Лавріненко.

Лавріненко пояснив придбання BMW X5 / Фото "Слідство.Інфо"

До слова, у 2022 році Лавріненко задекларував 55,7 тисячі доларів та 270 тисяч гривень.

Читайте також: Солонківську сільраду підозрюють у переплаті за військову форму.

Як заявили журналісти «Слідство.Інфо», до 2018 року Дмитро Лавріненко обіймав посаду начальника відділу Військової прокуратури сил антитерористичної операції. Згодом його призначили військовим прокурором Військової прокуратури Донецького гарнізону військової прокуратури об'єднаних сил. У 2021 Лавріненко очолив Донецьку спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері об'єднаних сил, а від початку повномасштабної війни його перевели на посаду голови Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також