Голова МЗС Польщі зробив нову заяву про українців, які підлягають мобілізації

Польща планує тренувати підрозділ з громадян України

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна планує тренувати підрозділ з громадян України, які проживають у Польщі та підлягають призову в українську армію.  Про це він сказав під час візиту до Праги, пише РАР

Сікорський взяв участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країни НАТО. Він сказав, що Польща готова тренувати українців, які живуть у цій країні та підлягають призову до армії. 

«Польща розглядала український запит щодо навчання, але ми прийшли до висновку, що було б і безпечніше, і ефективніше підготувати український підрозділ, сформований з українців у Польщі, які підлягають призову в українську армію, і що це був би просто більш ефективний спосіб допомогти Україні», - заявив Сікорський. 

Читайте також: українські студенти іноземних вишів мають особисто стати на облік в ТЦК

Польща також готова до підписання безпекової угоди з Україною. Переговори в Празі наблизили до вироблення важливих рішень, серед яких «посилення меседжу про майбутнє членство України в Альянсі та створення механізму фінансової підтримки оборони України в розмірі близько 40 мільярдів доларів на рік. Половину цієї суми мають внести Сполучені Штати».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт