Голова ВР розповів, коли законопроєкт про мобілізацію внесуть на розгляд Ради

Стефанчук зазначив, що всі розуміють важливість законопроєкту

ФОТО: ілюстративне

Законопроект про мобілізацію на найближче засідання буде внесений до зали ВР. Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону.

«Наскільки я поінформований, цей законопроект вже пройшов обговорення в Комітеті Верховної Ради. Зараз готується таблиця порівняльна до другого читання і я дуже сподіваюся, що на найближче засідання цей законопроект буде внесений до зали Верховної Ради», - акцентував Стефанчук.

Він зазначив, що всі розуміють важливість законопроекту про мобілізацію.

Читайте також: Зеленський підписав закони про мобілізацію з 25 років та створення електронного реєстру

«Але ми йдемо, в тому числі, і шляхом не тільки єдиного закону. Президентом було підписано законопроект, який був прийнятий у Верховній Раді про зниження віку мобілізаційного призову з 27 до 25 років. Також, ще один законопроект, який був прийнятий Верховною Радою щодо створення електронного кабінету військовозобов'язаного. Крім того, ще один законопроект, який також встановлює певні гарантії для наших військових. І зараз ми працюємо, фактично, над четвертим законопроектом - це зміни до Закону про мобілізацію, де чітко будуть встановлені критерії справедливості щодо виконання громадянами України свого обов’язку захищати Вітчизну», - підкреслив Стефанчук. 

Він додав, що профільний комітет в дуже демократичний спосіб та через складні дискусії все ж таки завершив розгляд.

«Ще раз підкреслюю, я переконаний, що в нас буде потенціал на найближче засідання Ради винести його до зали Верховної Ради», - резюмував Стефанчук.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк