Головні тези звернення президента України до народу (ВІДЕО)

«Ми вже вибороли наше майбутнє. Але ще боремось за наше сьогодні», — Володимир Зеленський

У черговому зверненні президент України Володимир Зеленський знову звернувся до народу України. Публікуємо головні тези з виступу глави держави.

— Світ має силу, щоб закрити українське небо від російських ракет, гвинтокрилів. Україні потрібні літаки. 

— Не повинно бути жодного порту, де держава-агресор може заробити гроші.

— Росіяни готуються бомбардувати Одесу. Це буде воєнний злочин, це буде історичний злочин. 

— Ми вже розуміємо, як будемо відновлювати нашу країну, вже формуємо спеціальні фонди для відбудови України. Їх вже чотири: фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури України, фонд відновлення та трансформації нашої економіки, фонд обслуговування та погашення державного боргу, фонд підтримки малого та середнього бізнесу і ще багато програм для підтримки наших людей, які боряться за свободу нашої держави.

— Вночі знов говорив президентом Байденом. Я вдячний йому за рішучість. США готує нові рішення українців та для європейців, нових санкцій проти агресії. А перед тим говорив з американськими конгресменами, сенаторами. 

— Заговорили російські військові, яких взяли у полон наші захисники. Серед них і пілоти літаків, які бомбили наші міста. Ми почули їхні свідчення, ми побачили документи, мапи, плани, не вчорашнього дня. Це не імпровізація, це війна, вони готували це вторгнення саме так — жорстоко, цинічно.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також