Головний львівський освітянин повідомив, скільки шкіл мають готові укриття

90 % укриттів у школах готові

У Львові 90 % укриттів у школах готові до початку нового навчального року, у решти 10 % — ще тривають роботи. Про це під час брифінгу заявив Андрій Закалюк, керівник управління освіти Львівської міської ради.

«Головна умова повернення дітей у школи — це їх безпека. З травня ми обстежували всі приміщення шкіл, які можуть виконувати роль укриттів. 111 навчальних закладів мають свої укриття, ще 16 — користуватимуться укриттями в інших приміщеннях, які знаходяться неподалік.

У кожній школі проводились індивідуальні підготовчі роботи, залежно від їх специфіки. Більшість укриттів вже готові, в деяких — завершують роботи», — сказав Андрій Закалюк.

«Напередодні навчального року проведена колосальна спільна робота і державною службою із надзвичайних ситуацій, і Львівською міською радою, і освітянами. Підготовка навчальних закладів до офлайн-роботи розпочалась ще з весни. Є певні рекомендації щодо укриттів: підвальні чи цокольні приміщення, де повинні бути окремо вхід і вихід, місця для сидіння, вентиляція, санвузол, медичні засоби та первинні засоби пожежогасіння. З усіх шкіл, які підпорядковані Львівській міській раді, 90 % забезпечені всім тим, що прописано у рекомендаціях. Близько у 10 % об’єктів ще проводяться роботи», — додав Ігор Брегін, начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Львівській області.

Керівник управління освіти Львова наголосив, що кожна школа самостійно обирала форму навчання, залежно від специфіки кожного окремого навчального закладу. 

Нагадаємо, у Львові оприлюднили результати опитування щодо форми навчання учнів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також